2013. október 14., hétfő

Prohászka Ferenc: Szőlő és bor

Könyvajánló

Prohászka Ferenc: Szőlő és bor

A szőlőskert gazdái jó szőlészek és borászok, s méltán büszkék szőlőjükre, lugasukra, vendégmarasztaló borukra.
Az írói szándék találkozott az olvasók, azaz a házikerttulajdonosok igényével, és a siker nem maradt el. Prohászka Ferenc könyvének ez a 14. kiadása, amelyet a nemrégen elhunyt szerző kívánsága szerint átdolgoztattunk. A világosan, egyszerűen, de szemléletesen és szakszerűen megírt mű a csemege- és borszőlőtermesztésről, valamint a borkezelésről szól.
A szőlőtermesztési rész a szőlőfajták jellemzését, a szaporítást, a tőkehiány pótlásának módjait, a telepítést, a termő szőlő metszését, növényvédelmét és a lugas nevelésének tudnivalóit tartalmazza.
Aki csak kevés bor készítésére vállalkozik, annak is tudnia kell a szürettel, a must erjesztésével, a bor kezelésével kapcsolatosan teendőket.
A régi és jól bevált módszerek mellett megtalálja az olvasó a szőlőtermesztés és a borkészítés, borkezelés új, korszerű eljárásait is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése